JavaScript Udvikler

Ønsker du en levende og dynamisk hjemmeside, er en JavaScript Udvikler uundværlig på udviklingsholdet.

Med en JavaScript Udvikler fra ProData Consult får du:

- Specialiseret viden om JavaScripts udviklingsmuligheder

- Effektiv og målrettet webudvikling

- En levende og dynamisk hjemmeside

- Professionel rådgivning i JavaScripts potentiale

Nedenfor finder du yderligere information om en JavaScript Udviklers ansvarsområder og kernekompetencer.

it-competence_3
it-competence_5

Hvad kan en JavaScript Udvikler?

En JavaScript Udvikler er specialist i det meget anvendte programmeringssprog JavaScript. En JavaScript Udvikler kan først og fremmest skabe liv og dynamik på en hjemmeside. En JavaScript udvikler er nemlig ekspert i at programmere dynamiske elementer, der tilføjer liv og bevægelse til en hjemmeside. Det kan være alt fra en roll-over funktion til et integreret spil på hjemmesiden. Med JavaScript kan man desuden udvikle pop-up vinduer, slideshows med billeder og meget mere. Kort sagt kan en JavaScript Udvikler udvikle funktioner, der skaber liv på hjemmesiden og understøtter en god brugeroplevelse.

JavaScript er et hyppigt anvendt scripting-sprog, der skrives direkte i et HTML-dokument og derefter eksekveres i browseren. Det kan lyde simpelt, men udføres det ikke korrekt og af en JavaScript-specialist, kan det have uhensigtsmæssige konsekvenser, såsom dårlig website performance eller unødig belastning af servere.

Med fokus på muligheder og begrænsninger i JavaScript vil en JavaScript Udvikler hjælpe dig med at:

- Udvikle netop de funktioner og elementer, der gør hjemmesiden levende

- Opnå en effektiv webudviklingsproces

- Vise JavaScripts store potentiale for dynamiske elementer

- Sikre en god brugeroplevelse på alle platforme (PC, Mac, tablet, smartphone)

Når du har en JavaScript Udvikler med på udviklingsholdet, er du sikker på at have ekspertviden inden for rækkevidde. En JavaScript Udvikler har stærke kompetencer inden for frontend webudvikling og kan rådgive dig om JavaScripts potentiale, begrænsninger og kompatibilitet med øvrige dele af front-end udvikling. Fordelen ved at vælge en ekstern JavaScript Udvikler er, at du får en yderst dedikeret og fleksibel kompetence, der kan bidrage med netop den viden, du har brug for, og præcis i den periode, du har brug for det. En JavaScript Udvikler kan hurtigt træde til og hjælpe med at løfte opgaven sammen med det øvrige udviklingsteam.

Hvordan arbejder en JavaScript Udvikler?

Som JavaScript Udvikler arbejder man grundlæggende set med at implementere funktionalitet på en hjemmeside. Det kan eksempelvis være opslag i en database, navigationsmuligheder, hover-funktioner, udregninger, pop-up vinduer, video og andre elementer, der gør hjemmesiden levende og alt andet end statisk. Til dette arbejde er en JavaScript Udvikler uundværlig.

Webudviklere leder hele tiden efter metoder til at gøre en udviklingsproces mere effektiv. Det gør en JavaScript Udvikler også. JavaScript er, hvad man kalder et 'client-side scripting language'. Det betyder i praksis, at alle kodninger, der foretages gennem JavaScript, vil blive læst og udført lokalt i den browser, som JavaScript udvikleren arbejder i. Dermed vil resultatet af kodningen vise sig med det samme i browseren, og man opnår en mere effektiv udviklingsproces. En JavaScript Udvikler arbejder også effektivt ved at gøre brug af JavaScript biblioteker såsom AngularJS og jQuery. Disse biblioteker gør det muligt at implementere funktioner på hjemmesiden lynhurtigt, fordi funktionerne allerede er klar til implementering. Det er blandt andet yderst effektivt at bruge jQuery til at opbygge AJAX-funktionalitet, der gør det muligt at hente data fra en server eller at sende data til en server, uden at det forstyrrer den side, man befinder sig på.

Der findes nogle alternative kodningssprog til JavaScript, som en JavaScript Udvikler til tider arbejder med. Nogle af de hyppigste er CoffeScript og TypeScript, der bliver kompileret til JavaScript, eftersom det er sproget, som alle browsere har tilfælles, uanset om det er PC, Mac eller på en smartphone.

Som JavaScript Udvikler er man ofte en del af et større frontend udviklingsteam. Teamet kan bestå af flere webudviklere med hver sit speciale for at opnå størst mulig effektivitet og samle flest kompetencer på samme sted. Du vil ofte se en JavaScript Udvikler arbejde tæt sammen med fx en App udvikler og en HTML5/CSS3 Specialist.

Find din JavaScript Udvikler her

Skal du igangsætte et større udviklingsprojekt, hvor der er brug for en dygtig webudvikler med speciale i JavaScript? ProData huser højt kompetente JavaScript Udviklere, der kan levere professionel webudvikling. Hos ProData Consult dækker vores IT-konsulenter mere end 4.000 IT-kompetencer, og vores specialister kan derfor facilitere praktisk talt alle IT-projekter - uanset størrelse. ProData Consult sætter dig i forbindelse med en erfaren JavaScript Udvikler i løbet af bare 24 timer, og vi sørger for, at I:

- Får ekspertviden og professionel rådgivning

- Opnår en effektiv udvikling af frontend

- Kan give brugerne af hjemmesiden en god brugeroplevelse