UX Designer

Når du vil sikre dig, at brugeroplevelsen er i top, bør du have en UX Designer på holdet! En User Experience Designer (UX Designer) sørger for, at dine IT-løsninger har størst mulig brugervenlighed og funktionalitet, inden det ibrugtages af slutbrugerne. User Experience Design handler kort fortalt om at forbedre brugerens oplevelse i interaktionen med IT.

Med en UX Designer fra ProData Consult får du:

- En optimeret brugeroplevelse af din IT-løsning

- En brugervenlig informationsstruktur

- Større tilfredshed hos kunder og brugere

- Overensstemmelse mellem budskab og design

it-competence_3
it-competence_8

Hvad kan en UX Designer?

I dag stiller brugerne høje krav til IT-løsninger. Hvis funktionalitet eller design ikke lever op til brugerens krav, vil de med tiden miste interesse for IT-løsningen. Derfor er en UX Designer/UX Konsulent en afgørende kompetence i udviklingen af IT. User Experience Design handler i sin enkelthed om at give brugeren eller kunden en god og problemfri oplevelse i interaktionen med IT-løsningen. Som IT-bruger bør man ikke gætte sig til, fx hvor på en hjemmeside, man kan finde de informationer, man leder efter. En UX Designer er specialist i at skabe rammerne for en god brugeroplevelse, hvor informationsstrukturen understøtter brugerens ønsker og behov.

En UX Designer kan skabe balance mellem visuelt udtryk og funktionalitet og give brugeren en helstøbt oplevelse af IT-løsningen, der i sidste ende vil styrke forholdet til pågældende virksomhed, der har udviklet IT-løsningen. Som UX Designer har man til opgave at skabe en struktur, der kan guide brugeren i den rigtige retning, afhængig af hensigten med interaktionen - om det så er at drive salg, give brugeren nyttige informationer eller opnå konverteringer. En UX Designer kan på den måde sikre, at der sker en overensstemmelse mellem virksomhedens forretningsmål, brugernes behov og IT-løsningens visuelle budskaber.

I krydsfeltet mellem teknologi og kommunikation kan en UX Designer:

- Skabe balance mellem design og funktionalitet

- Sikre brugeren en gennemført og professionel oplevelse

- Forme en brugervenlig informationsstruktur

- Sikre, at IT-løsningen tilgodeser forretningsmålene

Fordelen ved at vælge en ekstern UX Designer er, at du får en fleksibel kompetence, der kan træde til med det samme. Med en UX Designer fra ProData Consult får du ikke kun en ekspert i brugervenligt design, men også en erfaren IT-konsulent, der kan tilføje værdi til projektet ved at agere sparringspartner og rådgiver. Alle IT-konsulenter hos ProData Consult har nemlig flere års erfaring med IT-projekter og kan derfor løfte dit projekt til et helt andet niveau.

Hvordan arbejder en UX Designer?

En UX Designer har altid brugeren som det centrale omdrejningspunkt - frem for teknologi eller grafisk udtryk. Hvis IT-løsningen ikke er tilpasset brugerens behov, kan brugeren i værste tilfælde fravælge IT-løsningen og dermed også fravælge den bagvedliggende virksomhed. Derfor er det en UX Designers vigtigste opgave at tilgodese brugerens behov og krav til IT-løsningen. Med et ufravigeligt fokus på brugeren kan en UX Designer hjælpe med at levere IT-løsninger, der vil blive positivt modtaget af brugerne og tilmed styrke relationen mellem virksomheden, brugere og kunder.

En UX Designer arbejder især med at optimere følgende områder:

- Visuelt design

- Interaktionsdesign

- Informationsarkitektur

- Usability

- Tilgængelighed

- Struktur

For en UX Designer består en IT-løsning af byggeklodser, der skal sættes i relation til hinanden. Ved udviklingen af en hjemmeside kan det være indhold som tekst, billeder, videoer og navigation, der skal struktureres, så det giver mening for brugeren. De rette informationer skal være tilgængelige på det rette tidspunkt - dette er en UX Designer ekspert i.

En god UX Designer er en holdspiller, der komplimenterer udviklerne med kompetencer inden for brugerens univers. Som User Experience Designer eller UX Konsulent, arbejder man ofte tæt sammen med andre udviklere (f.eks. WebudviklereApp Udviklere m. fl.) om at skabe et brugervenligt interface og et design, der både ser godt ud visuelt og lever op til de angivne funktionskrav. Det er en UX Designers opgave at sammensætte en informationsarkitektur, der leder brugeren den rette vej og gør dem trygge, mens de navigerer i og interagerer med IT-løsningen.

Find din UX Designer her

Mangler du hjælp til at forme en brugervenlig IT-løsning, der lever op til brugernes krav om både flot design og funktionalitet? ProData har en UX Designer, der passer til dit projekt. Hos ProData Consult dækker vores IT-konsulenter mere end 4.000 IT-kompetencer, og vores specialister kan derfor facilitere stort set alle IT-projekter. ProData Consult sætter dig i forbindelse med en erfaren UX Designer i løbet af blot 24 timer, og vi sikrer, at I:

- Får et brugervenligt design med brugerne i centrum

- Opnår overensstemmelse mellem design og funktionalitet

- Giver brugerne en helstøbt og professionel oplevelse i interaktionen med IT-løsningen

- Skaber gode relationer til jeres brugere og kunder gennem gode brugeroplevelser