ITIL Projektleder

Med en ITIL Projektleder fra ProData Consult får du:

- Professionel optimering af IT-services

- Forbedrede IT-tjenester med udgangspunkt i best practice

- En effektiv proces, hvor alle ressourcer udnyttes optimalt

- Øget kundeserviceniveau gennem en professionel holdning til service

it-competence_8
it-competence_7

Hvad kan en ITIL Projektleder?

En ITIL Projektleder er en projektleder, der råder over særlig viden om virksomheders infrastruktur og service management processer. ITIL (IT Infrastructure Library) er globalt set den mest udbredte metode til IT-service management og indeholder værdifulde værktøjer for projektlederen.

ITIL-metoden fokuserer på, hvordan IT-ressourcer kan organiseres for at give maksimal værdi til IT-infrastrukturprojektet; herunder hvordan processer dokumenteres, og hvordan roller forvaltes. Når du vælger en ITIL Projektleder med den eftertragtede ITIL certificering, får du en systematisk og professionel tilgang til styring af virksomhedens IT-tjenester. Det kan være IT-tjenester, der understøtter forretningens interne processer eller tjenester, der muliggør god kundeservice. En ITIL Projektleder vil sikre, at virksomhedens IT-processer sker med højeste effektivitet og ressourceudnyttelse.

En ITIL Projektleder er en vigtig kompetence, når der er tale om infrastrukturprojekter. Det kan være i tilfælde, hvor IT-platformen, servere eller hardware skal udskiftes. Eller hvis virksomheden eksempelvis skal opgradere computere eller produkter. ITIL Projektlederen kan sikre, at disse forandringer i infrastrukturen forløber problemfrit og ikke får negative konsekvenser for forretningsprocesser. En ITIL Projektleder er yderst værdifuld, når du vil sikre dig en problemfri idriftsættelse og håndtering af et nyt projekt eller system. Succesen af et nyt system i organisationen er afhængig af, at der tages hånd om implementeringen og det sikres, at systemet let integreres i det eksisterende IT-miljø. Dette kan en ITIL Projektleder hjælpe med.

I arbejdet med IT er det en stor fordel at vælge en projektleder, der har forståelse for IT og IT-infrastruktur. En ITIL Projektleder fra ProData Consult har både teknisk forståelse og bred erfaring med idriftsættelse af infrastrukturprojekter og -systemer. Dermed sikrer du dig en projektleder, der kender specialiseringerne inden for IT-løsninger og derfor kan organisere virksomhedens ressourcer på bedste vis. En ITIL Projektleder fra ProData Consult ved præcis, hvad det kræver at orkestrere IT-kompetencer og ressourcer på vejen mod idriftsættelse af nye systemer og produkter.

Med fokus på optimering af infrastruktur og service management kan en ITIL Projektleder hjælpe med at:

- Reducere IT-projektets omkostninger

- Organisere projektets ressourcer, så de udnyttes optimalt

- Forbedre IT-tjenester gennem anvendelse af best practice processer

- Øge kundetilfredsheden gennem en professionel holdning til service

- Udnytte kvalifikationer og erfaring optimalt.

En ITIL Projektleder har direkte forbindelse til virksomhedens ledelse. Som ITIL Projektleder er det en vigtig opgave at afrapportere til ledelsen om infrastrukturprojektets fremskridt og komplikationer. Ligeledes skal projektlederen anmode ledelsen om flere ressourcer eller kompetencer, hvis man møder udfordringer.

Der findes flere forgreninger og certificeringer inden for IT-projektledelse. Foruden en ITIL Projektleder huser ProData Consult kompetencer som Scrum MasterPrince2 Projektleder og generel Projektleder, der ligeledes kan udfylde rollen som projektleder på IT-projekter.

Hvordan arbejder en ITIL Projektleder?

En ITIL Projektleder arbejder typisk efter ledelsesstilen IT governance. Dette indebærer projektledelse med fokus på, hvordan IT påvirker en virksomheds strategi, struktur, systemer, ansatte og arbejdsgange. Inden for IT service management er der flere discipliner, der alle omhandler optimering af virksomhedens IT-tjenester som eksempelvis Incident Management, Problem Identification, Change Management m.fl. En ITIL Projektleder vil blandt andet kunne rådgive dig om disse områder.

En professionel ITIL Projektleder kan udpege de områder, hvor der er potentiale for at effektivisere og optimere. Der samarbejdes således med virksomheden om at afdække processer omkring anvendelse af IT-tjenester, og en ITIL Projektleder hjælper med at målrette ressourcerne korrekt.

Det kræver både overblik, teknisk forståelse og gode kommunikationsevner at være en kompetent ITIL Projektleder. Med en central rolle i infrastrukturprojektet er det afgørende, at ITIL Projektlederen har gode formidlingsevner. ProData Consults ITIL Projektledere rummer alle disse evner. En ITIL Projektleder arbejder selvstændigt og proaktivt for at være i stand til at imødekomme og forudse eventuelle udfordringer. Du kan være sikker på, at ITIL Projektlederen altid er ét skridt foran og har fokus på de eventuelle udfordringer, der kan forstyrre virksomhedens processer.

En ITIL Projektleder er, som alle andre projektledere, en holdspiller, der stræber mod at opnå et velfungerende samarbejde i projektgruppen. En ITIL Projektleder er en fleksibel IT-konsulent, der kan træde til, når der er brug for det, og indfinde sig effektivt i organisationen. Projektledere har stærke samarbejdsevner og er vant til at løfte opgaver sammen med blandt andet en DatabaseadministratorInfrastrukturkonsulent eller SCCM/SCOM konsulent.

Find din ITIL Projektleder her

Leder du efter en ITIL Projektleder, der kan styre dit næste IT-projekt? Hos ProData Consult dækker vores IT-konsulenter mere end 4.000 IT-kompetencer, og vores specialister kan derfor facilitere stort set alle IT-projekter. ProData Consult sætter dig i forbindelse med en erfaren ITIL Projektleder og sikrer, at du:

- Får professionel styring og optimering af virksomhedens IT-tjenester

- Kan tilbyde ansatte og kunder effektive IT-services

- Får effektive processer, hvor alle ressourcer udnyttes optimalt

- Kan gå den hurtigste og bedste vej fra idé til færdig IT-løsning