Projektleder IT-konsulent

Hvis du ønsker en effektiv og struktureret proces, hvor du når sikkert i mål med IT-projektet, har du brug for en Projektleder.

Med en Projektleder fra ProData Consult får du:

- Professionel styring af projektgruppen

- En effektiv proces, hvor deadline overholdes

- Optimal udnyttelse af alle projektets ressourcer

- En erfaren IT-Projektleder med IT-teknisk viden

Nedenfor finder du yderligere information om en Projektleders ansvarsområder og kernekompetencer.

it-competence_6
it-competence_8

Hvad kan en Projektleder?

Hvad enten man står overfor at skulle udvikle en hjemmeside, en mobilapplikation eller andre IT-projekter, kan en Projektleder sørge for, at projektet færdiggøres inden for den aftalte tidsramme og lever op til de opsatte krav og mål. En Projektleder har en central rolle i et IT-projekt, og den vigtigste opgave er at sørge for, at projektmål og tidsplan overholdes gennem løbende opfølgning og koordinering af projektets ressourcer og opgaver. Kort sagt sikrer en Projektleder, at IT-projektet skrider frem, som det skal.

Som Projektleder har man til opgave at sørge for, at projektholdet har de fornødne ressourcer og kompetencer, der er brug for til at bringe projektet i mål inden for den afsatte deadline. Desuden har Projektlederen overblikket til at sørge for, at alle projektgruppens medlemmer kender deres opgaver på alle tidspunkter, så ingen ressourcer går til spilde. Det er vigtigt, at hele projektgruppen har fokus på det fælles mål, og at alle projektgruppens medlemmer ved, hvilke opgaver der skal løses og hvornår. Dette sørger en Projektleder for. Med en Projektleder på IT-projektet kan du desuden sikre, at du undgår ressourcespild og fejl, der potentielt kan blive omkostningsrige. Projektlederen holder løbende øje med, at der sker færrest mulige ansvarsskift, og at alle i projektgruppen kender deres ansvarsområder.

Når man arbejder med og udvikler IT, er det en stor fordel at vælge en Projektleder, der har forståelse for IT og IT-processer. En Projektleder fra ProData Consult har teknisk forståelse og stor erfaring med forskellige IT-projekter, både IT-udviklingsprojekter og organisatoriske implementeringsprojekter. En Projektleder har forståelse for processen i IT-projekter og er derfor i stand til at organisere projektets ressourcer optimalt. En Projektleder fra ProData Consult ved præcis, hvad det kræver at lede en projektgruppe med specialiserede IT-konsulenter.

Med fokus på at skabe fremdrift i IT-projektet kan en Projektleder hjælpe dig med at:

- Overholde projektets mål og tidsplan

- Organisere projektets ressourcer, så de udnyttes optimalt

- Lede projektgruppen til et fælles mål

- Sikre, at projektgruppen har de fornødne værktøjer og ressourcer til rådighed

Projektlederen er projektgruppens direkte forbindelse til virksomhedens ledelse. Som Projektleder er det en vigtig opgave at rapportere til ledelsen om, hvordan projektet skrider fremad. Ligeledes skal Projektlederen anmode ledelsen om flere ressourcer eller kompetencer, hvis IT-projektet løber ind i udfordringer.

Der findes flere forgreninger og certificeringer inden for IT-projektledelse. Ud over en generel teknisk Projektleder huser ProData Consult kompetencerne Scrum MasterPrince2 Projektleder og ITIL Projektleder, der ligeledes kan udfylde rollen som Projektleder på IT-projekter.

Hvordan arbejder en Projektleder?

At være en kompetent Projektleder på IT-projekter kræver både overblik, teknisk forståelse og gode kommunikationsevner. Med en central rolle i projektgruppen er det afgørende, at en Projektleder har gode lederevner og er en dygtig formidler. Ydermere arbejder en Projektleder selvstændigt og proaktivt for at være i stand til at imødekomme og forudse udfordringer. Du kan være sikker på, at Projektlederen altid er et skridt foran i processen og har fokus på at forudsige de eventuelle udfordringer, der kan sænke processen. Projektledere fra ProData Consults er alle kendetegnet ved ovenstående egenskaber.

Som Projektleder har man fokus på at skabe flow i processen. Det sker gennem forskellige værktøjer og metoder, der alle hjælper Projektlederen med at strukturere og drive processen. En Projektleder kan blandt andet anvende LEAN, SCRUM eller andre formaliserede metoder og processer. En Projektleder er en udpræget holdspiller, der stræber mod at opnå et velfungerende samarbejde med projektgruppen, uanset hvilket projekt der er tale om. En Projektleder er en fleksibel IT-konsulent, der kan træde til, når der er brug for det, og indfinde sig i organisationens rammer med det samme. Projektledere har stærke samarbejdsevner og er vant til at løfte opgaver sammen med eksempelvis en Webudvikler, Softwareudvikler, App Udvikler eller UX Designer.

Find din Projektleder her

Leder du efter en Projektleder, der kan styre dit næste IT-projekt? Hos ProData Consult dækker vores IT-konsulenter mere end 4.000 IT-kompetencer, og vores specialister kan derfor facilitere stort set alle IT-projekter. Uanset om der er tale om små eller store projekter, har ProData Consult en erfaren og kompetent Projektleder, der passer til jeres behov. ProData Consult sætter dig i forbindelse med en Projektleder med de efterspurgte kompetencer inden for kort tid, og vi sikrer at I:

- Når i mål med IT-projektet til tiden og med stor succes

- Får en effektiv udviklingsproces, hvor alle ressourcer udnyttes optimalt

- Får et velfungerende og organiseret projekthold

- Kan gå den hurtigste og bedste vej fra idé til færdig IT-løsning