ProData Consult trodsede et udfordrende år med høj vækst i omsætning og indtjening i 2020

Det danskbaserede konsulenthus ProData Consult oplevede i 2020 rekordhøj vækst, hvor omsætningen steg med 48 procent og EBITDA gik frem med 47 procent og trodsede dermed et år med pandemiens svære betingelser.

Resultaterne er opnået med høj organisk vækst på 16% samt opkøb i Sverige og Norge. Det viser selskabets årsrapport for 2020. Yderligere bød årsskiftet på et CEO-skifte, hvor Anders Gratte er trådt til som ny CEO med et klart mål om fortsat vækst og geografisk ekspansion.

København 14. april 2021

ProData Consult, som er førende leverandør af high-end forretnings- og IT-konsulentydelser i Danmark, Sverige, Norge og Polen, udgiver i dag årsrapport for 2020. Rapporten viser rekordhøje tal for den hurtigt voksende virksomhed med en samlet omsætning på 1.510 millioner kroner, hvilket er en stigning på 48 procent fra 2019. Yderligere steg selskabets EBITDA med 47 procent til 120 millioner kroner.

– ProData Consult leverer et rekordhøjt resultat i et år, hvor mange virksomheder havde det svært. Dette er et klart bevis på, at vores forretningsmodel fungerer usædvanligt godt, også i udfordrende perioder. De gode resultater er kun opnået gennem et tillidsfuldt samarbejde mellem vores kunder, samarbejdspartnere og konsulenter – samt en enestående indsats fra alle medarbejdere. I den forbindelse vil jeg takke Søren Rode, der efter 10 år som CEO nu er overgået til rollen som CCO. Søren har afleveret en virksomhed i absolut topform til hans efterfølger, Anders Gratte. Dette giver os en stærk platform for yderligere vækst og høje forventninger til de kommende år, fortæller Agner N. Mark, bestyrelsesformand i ProData Consult.

ProData Consult udfordrer det traditionelle marked for forretnings- og IT-konsulentydelser med en unik forretningsmodel, der er specialiseret i at matche de bedste IT- og business specialister med virksomheders behov for kompetencer. Virksomheden betjener sine kunder ved at levere ekspertkompetencer i et skalerbart og fleksibelt set-up, hvad enten det er lokalt eller fra virksomhedens tre nearshoring-hubs i Polen.

Forretningsmodellen har vist sig at være yderst velfungerende, og i 2020 blev positionen i Norge og Sverige væsentligt styrket ved køb og integration af Sourcing Network AB i Sverige og Amesto Consulting A/S i Norge. Yderligere vandt ProData Consult i årets løb flere betydelige udbud og rammeaftaler i den private og offentlige sektor.

Anders Gratte tiltrådte primo 2021 som administrerende direktør for ProData Consult. Anders har en imponerende erfaring fra førende og succesfulde IT-konsulenthuse, og har siden Polaris’ opkøb af ProData Consult i 2018 siddet i selskabets bestyrelse.

– ProData Consult er på en målbevidst vækstrejse, hvor vi udfordrer de traditionelle forretningsmodeller for specialiserede konsulentfirmaer. Jeg har høje forventninger til 2021 og fremtiden, hvor vi er klar til at udvide vores forretning, også uden for Skandinavien og Polen, siger Anders Gratte.

MicrosoftTeams-image

2020 Årsrapport