ProData Consult køber norske Amesto Consulting

20. april 2020

ProData Consult, der er blandt Nordeuropas førende uafhængige konsulenthuse med fokus på forretnings- og IT-konsulenter, har indgået aftale om at købe norske Amesto Consulting, der siden 2014 har været en del af Amesto Gruppen. Amesto Consulting fusionerer med den norske del af ProData Consult, og tilsammen fortsætter selskabet således under navnet ProData Consult. Hele ledelsen og alle ansatte fortsætter i det nye set up.

”Vi er glade for at blive en del af ProData Consult. Synergierne mellem Amesto Consulting og ProData Consult har været åbenlyse helt fra den indledende dialog. Vi har begge stærk tradition for at levere high-end IT-konsulentydelser, og sammen kan vi tilbyde vores kunder, partnere og konsulenter en langt mere fuldendt service. Vores tid hos Amesto Gruppen har været fantastisk, og nu er vi klar til et nyt kapitel,” siger Mari Ann Vassgård, der i dag er CEO i Amesto Consulting og fremadrettet træder ind i rollen som CEO i den norske del af ProData Consult.

Fusionen af virksomhederne skaber en endnu stærkere forretning, der med et skarpt fokus på at levere kvalitetsservices kan udnytte vækstmulighederne på det norske marked. Derudover får Amesto Consultings kunder nu mulighed for at drage fordel af ProData Consults unikke ’Nearshoring-as-a-Service’-løsning, der tilbyder adgang til polske konsulenter med stærke specialistkompetencer og sikrer en særdeles konkurrencedygtig kombination af høj kvalitet og skalérbarhed. Generelt vil den fusionerede virksomhed have et langt stærkere aftryk på det norske marked og kunne levere en endnu bedre service.

I ProData Consult står man klar til at bygge videre på det solide fundament, der er skabt de senere år i Amesto Consulting.

”Amesto Consulting kommer med en solid forretning, som vi i fællesskab kan løfte til et nyt niveau. Sammen har vi en stærkere position på det norske marked, og vi kan tilbyde vores kunder og konsulenter en endnu bedre service. Vi er glade for at kunne byde Amesto Consulting velkommen, og vi ser frem til at lære af det nye team og bringe vores erfaringer, services og platform i spil,” siger Søren Rode, administrerende direktør i ProData Consult.

Opkøbet af Amesto Consulting offentliggøres kun få måneder efter, at koncernen offentliggjorde opkøbet af svenske Sourcing Network – og det er helt efter planen.

”Organisk vækst kombineret med opkøb af top-performende konsulentvirksomheder i lokale markeder er en hjørnesten i vores strategi. Vores ambition er at skabe en Nordeuropæisk markedsleder med stærk tilstedeværelse i de lokale markeder og med ’best-in-class’ services på tværs af grænser. Vi er glade for at kunne præsentere denne akkvisition selv i disse usædvanlige tider. På baggrund af solide resultater og stærk opbakning fra majoritetsinvestor Polaris Private Equity kan vi holde fortsat fokus på at eksekvere vores plan,” siger Agner N. Mark, bestyrelsesformand i ProData Consult.

Amesto Consulting omsatte for ca. NOK 112 millioner i 2019, imens ProData Consult rundede milliarden og leverede en omsætning på ca. DKK 1.022 millioner i 2019.

Transaktionen er underlagt sædvanlige lukningsbetingelser, herunder godkendelse fra konkurrencemyndighederne.

For yderligere information:

ProData Consult, Søren Rode, Group CEO, tel.: +45 25 60 24 37

Amesto Consulting, Mari Ann Vassgård, CEO, tel.: +47 920 62 790

Om Amesto Consulting (www.amestoconsulting.no)

Amesto Consulting (tidligere kendt som House of Consulting) leverer IT- og managementkonsulener til nogle af de største virksomheder i Norge. Amesto Consulting har siden 2014 været en del af Amesto Gruppen og blev tilbage i 2013 grundlagt af Mari Ann Vassgård og Sindre Sandaker, der begge har omfattende erfaring indenfor levering af IT- og managementkonsulenter. De seneste år har virksomheden leveret gode resultater og vækst, bedst illustreret ved 2017, 2018 og 2019 Gazelle-kåringerne. I 2019 omsatte Amesto Consulting for ca. NOK 112 millioner.

Om ProData Consult

ProData Consult er blandt Nordeuropas førende uafhængige konsulenthuse med fokus på forretnings- og IT-konsulenter og flere end 1.400 aktive konsulenter på opgaver for kunder. Koncernen leverer high-end forretnings- og IT-konsulenter on-site i de lande, hvor selskabet er repræsenteret samt nearshore fra koncernens nearshore centre i Warszawa og Krakow. ProData Consult har hovedsæde i København og afdelinger/datterselskaber i Norge, Sverige, Polen, Tyskland og Holland. Virksomheden blev etableret i 1994 og har siden 2018 været ejet af hovedaktionæren Polaris Private Equity og en kreds af ledende medarbejdere og bestyrelsesmedlemmer.

related posts