IT-udvikling i verdensklasse:
Polen som nearshoring-destination

Vi er overbevist om, at Polen er Europas IT-hub nr. 1. Vi mener, at Polen er det bedste valg for virksomheder, der ønsker adgang til højt-kvalificerede IT-konsulenter på tværs af grænser. Det er der flere årsager til. Læs nogle af dem her.

Kvalitet før besparelser

Polske udviklere er blandt de bedste i verden. Vi mener, at det er det afgørende argument for, hvorfor du bør vælge Polen som din foretrukne nearshoring-destination. Kodekvaliteten fra polske udviklere regnes for at være noget af det bedste i verden. Udviklere fra Polen får konstant nogle af de højeste placeringer i Google Code Jam, Microsoft Imagine Cup og TopCoder. HackerRank rangerer polske softwareudviklere som de 3. bedste udviklere i verden.

Så hvis du ønsker adgang til high-end IT-konsulenter, bør du vælge Polen. Det er et kvalitet-før-pris-valg. Det er dog ikke ensbetydende med, at der ikke er en besparelse at hente. For sammenlignet med skandinaviske konsulenter er der en besparelse at hente på 25-40% for polske konsulenter med samme erfaring og kompetenceniveau.

{

... Kodekvaliteten fra polske udviklere regnes for at være noget af det bedste I verden.

}

Ikke nok med at niveauet er højt, så er der også en stor mængde at vælge mellem. Udvalget af kompetencer sammenlignet med Danmark er markant større, og de polske universiteter uddanner hvert år mere end 15.000 nye IT-ingeniører – mere end hver 10. nyuddannede IT-ingeniør i EU udklækkes i Polen! Du har hermed en hub af højt kvalificerede IT-specialister, hvorfra du, med en professionel og erfaren leverandør, kan håndplukke lige netop de kompetencer, du har brug for.

På de polske universiteter er der en lang tradition for ingeniør- og IT-uddannelser, og de er derfor også blandt de bedste i Europa. Derudover anses stillinger som IT-Ingeniør og IT-udvikler som nogle af de mest prestigefyldte og eftertragtede overhovedet. Det er altså de mest talentfulde i en årgang, der har fået en af de bedste uddannelser i Europa, og det afspejles i den grad i udvalget af IT-konsulenter i Polen, hvis kompetencer er af særdeles høj kvalitet.

Derfor-burde-Polen-være-din-nearshoring-destinasjon-copy

Kulturel forenelighed

Du kan altså få højt kvalificeret arbejdskraft og endda opnå en besparelse, men kan din organisations arbejdskultur forenes med den polske? Det mener vi i høj grad, den kan! Den polske kultur er meget sammenlignelig med den danske, og det er en klar fordel, når man skal samarbejde på tværs af grænser. Arbejdskulturen i Polen bærer præg af en mere formel grad af hierarki og derfor en større respekt for autoriteter, men dog ikke mere end at man får et åbent og kritisk modspil i udviklings- og arbejdsprocesser, og det er gode forudsætninger for et succesfuldt samarbejde.

“EF English Proficiency Index” rangerer Polen som nr. 16 bedste i verden (ud af 80 lande) med en score på 596 og niveauet “høj færdighed” (high proficiency) – højere end noget andet østeuropæisk land.

related posts