Polen som nearshoring-destination

At vi i herhjemme har mangel på IT-ressourcer, klinger måske velkendt for de fleste. Det findes der unægteligt flere løsninger på, og en af dem er at opruste ud over landets grænser. De kompetencer som vi mangler her, kan findes i overflod i Polen. Her kan du læse, hvorfor vi anbefaler Polen som nearshoring-destination.

Kort om nearshoring

Fuldt skalerbare it-ressourcer er en mulighed ved nearshoring, som giver din organisation adskillige fordele.

Når du skal skalere op på dine IT-ressourcer, er nearshoring en mulighed, som giver din organisation adskillige fordele. Når du vælger et nearshoring-setup, flytter du en del af arbejdskraften/aktiviteterne til en destination, hvor omkostningsniveauet er lavere, men inden for et geografisk og kulturelt nærområde. Og ud over at opfylde de kriterier har Polen en masse at byde på.

Kompetente IT-konsulenter

På de polske universiteter er der en lang tradition for ingeniør- og IT-uddannelser, og de er derfor også blandt de bedste i Europa. Derudover anses stillinger som IT-Ingeniør og IT-udvikler som nogle af de mest prestigefyldte og eftertragtede overhovedet. Det er altså de mest talentfulde i en årgang, der har fået en af de bedste uddannelser i Europa, og det afspejles i den grad i udvalget af IT-konsulenter i Polen, hvis kompetencer er af særdeles høj kvalitet.

"Kodekvaliteten fra polske udviklere regnes for at være noget af det bedste I verden."

Kodekvaliteten fra polske udviklere regnes for at være noget af det bedste I verden. Udviklere fra Polen får konstant nogle af de højeste placeringer i Google Code Jam, Microsoft Imagine Cup og TopCoder. HackerRank rangerer polske softwareudviklere som de 3. bedste udviklere i verden (danske udviklere rangeres som nr. 34).

Ikke nok med at niveauet er højt, så er der også en stor mængde at vælge mellem. Udvalget af kompetencer sammenlignet med Danmark er markant større, og de polske universiteter uddanner hvert år mere end 15.000 nye IT-ingeniører – mere end hver 10. nyuddannede IT-ingeniør i EU udklækkes i Polen! Du har hermed en hub af højt kvalificerede IT-specialister, hvorfra du, med en professionel og erfaren leverandør, kan håndplukke lige netop de kompetencer, du har brug for.

Økonomisk gevinst

Foruden den høje kvalitet og volumen kan der også være økonomiske fordele ved et nearshoring-setup i Polen. Ved at vælge en polsk konsulent sammenlignet med en dansk

konsulent, som har præcis samme erfaring og kompetencer, kan du spare 35-50%. Det er altså værd at have den økonomiske besparelse for øje, når du overvejer nearshoring.

Kulturel forenelighed

Du kan altså få højt kvalificeret arbejdskraft og endda opnå en besparelse, men kan din organisations arbejdskultur forenes med den polske? Det mener vi i høj grad, den kan! Den polske kultur er meget sammenlignelig med den danske, og det er en klar fordel, når man skal samarbejde på tværs af grænser. Arbejdskulturen i Polen bærer præg af en mere formel grad af hierarki og derfor en større respekt for autoriteter, men dog ikke mere end at man får et åbent og kritisk modspil i udviklings- og arbejdsprocesser, og det er gode forudsætninger for et succesfuldt samarbejde.

“EF English Proficiency Index 2017” rangerer polske IT-udviklere som 13 bedste i verden (ud af 80 lande) og 11 bedste i Europa med en EF EPI score på 62.45 og niveauet “høj færdighed” (high proficiency) – højere end noget andet østeuropæisk land. Den gennemsnitlige score for alle softwareudviklere i Europa er 55.96 og niveauet “middel” (moderate).

Således er der flere og væsentlige fordele ved at vælge Polen som destination for dit nearshoring-setup.

related posts